WIE ZIJN WIJ

Informatie over de Academy

Even voorstellen……………..

Mijn naam is Diana Meijer, meer dan 40 jaar geleden ben ik begonnen met lesgeven aan diverse groepen. Vanaf 28 september 1984 heb ik een eigen Academy opgericht en heb ik als danseres vele optredens gedaan op TV, in binnen en buitenland en met vele artiesten samengewerkt. Eerst gebeurde dit onder een andere naam en vanaf 2000 werd dit Diana Meijer ShowBizz Academy. Door de vele dansstijlen die ik al die jaren zelf heb geleerd wordt dit toegepast in de optredens die de Dance Academy verzorgen.

Vanaf 2010 is de Academy veranderd naar stichting Diana Meijer Dance & ShowBizz Academy en gevestigd aan de Westduinweg in Scheveningen.

Passie

Naast mijn enorme passie voor dans is het voor mij een grote voldoening om les te geven aan jong en oud. Alles wat ik zelf heb mogen leren wil ik met veel liefde overdragen aan mijn leerlingen maar ook aan mijn docenten, dit geeft mij veel energie! Lesstof overbrengen aan leerlingen en dan zien dat zij vooruitgaan is een geweldige ervaring. Door de uitbreiding van lessen is het niet meer mogelijk om alle lessen te doceren dus doe ik dit met een aantal docenten, ook aan hun breng ik mijn kennis over zodat de stijl en techniek behouden blijft. Leerlingen motiveren om de danskunst te beoefenen maar met een vrolijke lach. Bij ons staat voorop dat de leerling geaccepteerd wordt en dat zij een mooie en leuke vrijetijdsbesteding bij ons kunnen ervaren. Naast de Dance Classes bestaan er ook Top Dance Classes, het verschil is dat de Dance Classes verschillende stijlen bevat afgestemd op leeftijden en die een recreatieve invulling geven. Bij de Top Dance Classes wordt er dieper en serieuzer op de lesstof ingegaan en bestemd voor leerlingen die echt verder willen of een danscarrière willen ontwikkelen, dus voor gemotiveerde leerlingen. Uiteraard zijn er diverse leerlingen na de Dance & ShowBizz Academy verder gegaan en hebben een glansrijke danscarrière gecreëerd, daar ben ik heel trots op.

Motivatie

Wij staan voor een Academy waarin wij leerlingen motiveren om de danskunst op een leuke en gezellige manier aan te leren. De leerlingen zullen wij op een positieve manier naar een hoger niveau proberen te krijgen en ontwikkelen. Wij zorgen dat er bij de leerlingen een positieve indruk wordt achtergelaten. Pesten vinden wij niet leuk en zullen dit gelijk behandelen. Naast de lessen zullen wij de leerlingen een kans geven om zich verder te ontwikkelen in optredens.

Doel en Missie

Diana Meijer Dance & ShowBizz Academy wil voorzien in de behoefte van dansliefhebbers door hen op een motiverende manier kennis te laten maken met de danssport en de veelzijdigheid hiervan. De nadruk licht hierbij op de kernwaarden sfeer, kwaliteit en variatie, zowel in de werkwijze als de lesstof van de dansacademy. De Dance & ShowBizz Academy streeft naar een sfeervolle dansstudio waar het sociale aspect centraal staat en waar men sportieve dansprestaties neerzet door het beoefenen van de meest uiteenlopende dansstijlen.

Dance Crew

De Academy werkt met interne maar ook met externe docenten. De interne docenten worden door mijzelf opgeleid en geven les in onze Show Dance Mix classes, deze lessen zijn bekend door de vele dansstijlen die worden aangeleerd in een les en gericht is om op te treden. Juist optreden geeft een zelfverzekerd gevoel aan de leerling, dit is heel belangrijk voor de ontwikkeling. Ze durven meer en ervaren minder barrières, bovendien is dansen heel gezond, goed voor de motoriek en geeft fijne invulling van vrijetijd. De externe docenten hebben hun opleiding buiten de Academy genoten zoals o.a. Lucia Marthas Institute For Performingen Albeda Danscollege.

Ons docententeam bestaat uit de volgende docenten:

Diana Meijer

Diana Meijer

Artistiek director lessen en producties

Ballet Dance
Top Dance VO
Top Dance SB 1 & 2

Tiffany Rehorst

Tiffany Rehorst

ShowDance Mix Junior
Top Dance SB 1

Britt Meijer

Britt Meijer

Mini Disco Dance
ShowDance Mix Mini’s
ShowDance Mix Kids

Zepf van Beek

Zepf van Beek

BreakDance & Hip Hop Urban Dance Mix

Sirine Kalboussi

Sirine Kalboussi

Top Dance SB 2

ChimeneMaquelin

ChimeneMaquelin

ChiméneMaquelin

ShowDance Mix mini’s en kids

Ana Dijkhuizen

Ana Dijkhuizen

Make-up stylist
Inge

Inge

Top Dance SB2 en Dans Mix Adults